Peace Och Good Jul!

Idag vaknade jag upp och visste att det var julafton, inte för att det finns värst mycket snö här, ingen alls, däremot 27 plus grader.
 Det blir med andra ord en "ovanlig" jul för mig, i värmen jag som är van med kyla hemma i Sverige. Jag vill ha snö på julafton, men att variera är vell inga fel=).

 Julen för mig är att äta god mat, att alla samlas och bara myser av varandras sällskap, och faktiskt känna sig lyckligt lottad för det lilla/stora man har, att inte ta varandra, nära och kära förgivet att älska dem och inte bara visa det just på denna dag. För det är faktiskt så, har man släkt man inte träffar någon annan dag på året förutom denna dag som julafton, ska man njuta av varandras sällskap!

Det finns andra som har en ännu ovanligare jul gemfört med den du kanske har, då menar jag de människor som finns  runt om i världen, där de kanske inte har möjlighet att fira jul. Eller att dem firar, men firar med det lilla dom har.
Det känns som om vi ibland glömmer bort vad julen är till för. Jag att i bussen på väg hem till min bostad här i Chile igår, då det var en man som var utklädd till en clown. Han pratade om att det är för många människor på jorden som glömmer bort vad jul handlar om, att det vi tänker på är julklappar, julklappar och återigen julklappar.

 Att vi över Öser varandra med julklappar. Han verkade inte värst religös, men han sa också att det självklart finns människor som "vet varför" man firar jul, om man är religös så friar man jul av andra skäl än just "det", julklappar. Han gav nog alla som satt där inne i bussen en tankeställare. Han berättade att när han var en liten pojke, var hans familj fattig, att det märktes när det var jul att man firade med familjen, just för att man tycker om varandra och att man vill visa det också och att dem gjorde det av religösa skäl också, inte för "julklappar". 
I hans julklappar låg det oftast en penna ett sudigumm och ett block. Ja det var till hans kommna år i skolan.
Det är inga fel med julklappar men den mängd vi nu konsumerar är vell kanske inte okej. Kan jag tycka.

För honom handlar julen om Kärlek. Jag är inte religös på något sätt, har jag nära och kära som älskar mig för den jag är, så som jag älskar dom, så behöver jag inte någon religon. Man kan säga att Kärlek är min religon. Jag är med andra ord Tacksam för det jag just har, och jag tror att någonstans inom majoriteten av oss människor är man just det, eller är det iallafall det just idag...

Det är inte långt till Nyår, och då börjar snart ett nytt kapitel, ett ny start på ett nytt år, 2010!

Att tänka tillbaka på sitt år som varit, att reflektera, att man kanske förlorat en vän, fått nya, att en nära gått bort, att man hade riktigt rolig sommar, att man riktigt unnade sig på sin semester om man nu tog någon semester.. När man alla gånger stressat, när man alla gånger bråkat med sin bäste vän om helt ovesentliga saker. När man istället kunde varit glada, men det kanske för varandra närmre när "bråket" är över.  När man alla gånger sagt någonting dumt, något snäll till någon.
Eller att man hade en helvetes period i sitt liv när ens föräldrar skilde sig, kanske blev det till det bättre, kanske inte. Eller att man hade ett helt underbart år. 
Allting vi gör påverkar oss själva och andra runt om oss, varje val vi gör kanske ändrar en situation rejällt eller ingenting alls. Men att veta varför man gör de val man gör och kanske lära sig av dem till de nästa val man gör, eftersom att vi gör många val om dagen. Tänk då hur många val vi gör på ett år...

Att bara för att det blir ett nytt år, ett nytt kapitel, med nyårslöften INTE glömma det som varit, att ta med det bästa till det nya året, att ta med sig de lärdomar man fått av 2009! Och vilja ha ett bättre år 2010, självklart ska man blicka frammåt, men aldrig glömma bort de saker som skett under 2009, Eftersom att det som sker i våra liv formar oss också. Att aldrig ta något eller någon förgivet det är så lätt att tänka så nu när julen kommer, men att också komma ihåg det hela året runt.

Och med det vill jag Önska er en God Jul! Och njut av de timmar på året som vi faktiskt samlats för att kan unna oss själv och varandra! - kom ihåg vi kan göra det året om.


Kiss´nhug ♥

Hej.

Shit man har verkligen fullt upp med allt just nu.. Men lovade blerta att bjuda lite på bilder... så det är vad hon/ni ska få. Damn vad jag saknar, min mami, mina nära och kära, sist men inte minst my dog, the Family i sthlm, ja med andra ord, jag saknar många. Pratade med papsen igår, det var kul, man kan dock inte prata så länge.. det blir så dyrt! men jaga önskar ALLA en SJU´KT GOOOD JUL=)!

Åkte till Santiago igår, det var kul, kollade runt lite shoppade lite också, köpte även saker till en aktivitetsdag för mitt projektarbete, ser fram emot den dagen!


Och nu blerta ska du få Bilder.


Santiago, La Moneda.

Santiago- Katedralen

Jenny och Nina utanför Santiagos national biblotek.


Nina och jag ska pröva en av Chiles efterrätter som man kan köpa på "gatan"
   Here it goes!, själv hade jag redan smakat=)




Nina kommer ut från ett av sovrummen och SKRÄMMER skiten ur mig, plus att hon gör en sjukt läskig miin, och hade en läskig röst, jag kunde inte ens kolla på henne, Sen jagade hon mig runt hela huset, så nu på kvällstid när jag ska gå från köket/toan till mitt sovrum förbereder jag mig själv på att hon kan ha gömt sig och sen bah hoppa fram från ingenstans. - sjukt jobbigt, roligt dock att syrran fick det på bild!

 TacoKväll med faster familj.


Det ser lite konstigt ut, tro mig det känns också konstigt med små tomtar i en grön trädgård Utan snöö=)
 



God Jul!



Kiss´nhug.


Storstaden Santiago.

imorgon, idag tisdag, beger jag mig till santiago över dagen.. får se vad staden har att bjuda på imorgon, och du blerta, du får bilder imorgon istället=) har lite mer att visa då tror jag från dagen i santiago=), har inte hunnit surfa något än, har haft fullt upp med allt annat, får se om jag hinner med det innan jag åker hem till snödrivorna.. annars ha det en sjukt bra dag, där hemma, i kylan.. själv hoppas jag att jag får det! - Soo long!


Kiss´nhug.

God morgon eller?

Ja,, shit har nog aldrig sovit ut så här mycket och vaknat så här sent på dagen.. vaknade till vid 16.00 på eftermiddagen, visst somnade  jag inte förens vid 06.30 så visst fick jag mina timmars sömn... men sov bort hela dagen haha, men visst solen var lika stek het, så gjorde mig iordning lite frulle, och sedan lade jag mig på en filt i trädgården, man måste ju ta vara varenda lilla solstråle! vet inte om jag blev någe brunare av det, men de kanske inte var själv meningen.. det var bara allmänt skönt.
Imorgon ska jag iväg ut på stan och bland annat kolla balklänning, ska se om man hittar någon här.. får se hur det blir med det..


                                    
Bilder ifrån kvällens utgång.



 Fan Vad jag saknar dig, min hårboll♥


Melissa Horn. med albumen långa nätter och Säg ingenting till mig!←


 

Kiss´nhug


Tjooho! god morgon Sverige!

Nu var man hemma, klockan är kvart i 6 på morgonen här i Chile och ja, jag kom nyss hem, ska dock sooooova nu, men hade en sjukt rolig kväll! tummen upp för det, kul att se ute-livet här i "valpo", kanske lägger in bilder från kvällen som varit imorgon, men först nu sooova! sen förmodligen sola på stranden imorgon/idag , =)


Kiss´nhug.

Ring ring, kassi här!

Ja idag ringde jag mina älskade pärlor hemma i Sverige, fick dock inte tag i alla=(, får snart ta och göra om det, det var jätte kul att prata med de jag fick tag på=). Miss u All! ♥

Ikväll blir det drag, hoppas jag, det blir min första utgång här i Chile, tummen upp för det! ska nu Duscha äta tacos och sedan göra mig iordning!

Kiss´nhug.


Helluu.

 Dessa två figurer åkte jag hit till Chile med, Jenny (min syster) Nina , en vän till jenny.
Kvälls utsikt från farmors boende. Dance dance dance in the kitchen! Glass i stora lass (orkade inte hela..) =) På väg en morgon att köpa nygräddat bröd till frukosten.
här ska jag fira julafton, aka farmors lägenhet. lägg märke till utsikten, alla ljus/lampor ni ser är hus från en del av kusten.



Kiss´nhug.


Hejsan.


Idag blev det en dag på stranden.

- på väg hem från beach´N.


You can have it all
Anything you want you can make it yours
Anything you want in the world
Anything you want in the world
Give it up to me
Nothing too big or small
Anything you want you can make it yours
Anything you want in the world
What you get is exactly what you give
Never really know until you try
We're so ahead of this

You know the way it works don't be afraid to ask

What you give is exactly what you receive

You can have it all
Anything you want you can make it yours
Anything you want in the world.


Kiss´nhug


detta har jag slysslat med de senaste dagarna!

- kiss´nhug.

nosé Gracias!

Ja, då ska man snart sova, har hunnit att göra det ena och de andra idag, skulle ha åkt ut "på landet" idag till huset, men det blev andra planer, som att ligga o glassa vid poolen fram till 7 sedan ta sig in till stan, och gå på en shopping runda, har köpt mig en massa coola örhängen som du inte kan hitta hemma=).

HAR EN NYHET till mina tjejer!  jag kommer att fira nyår hemma i SVERIGE! jag fattade fel, när de gällde om att jag skulle "landa två timmar efter tolvslaget" haha, jag är hemma klockan två på nyårsafton(på dagen), så det blir ett stort nyårs firande hemma i Örebro..=) - jag har inte glömt bort att jag ska ringa er, lugn;)

 
 





I´m OUT.


 

Kiss´nhug.


då var man äntligen Framme!

Då var man framme och dagen har bestått av att bara ta det lungt. jag är sjukt trött efter resan, men annars var den rätt behaglig.. Behöver dock sömn känner jag. Imorn ska jag arbeta med mitt projektarbete här nere, ska besöka barnhemmet, och ska mig en bättre bild av dem. allt som har med mitt projektarbete att göra kan ni följa på : www.barnenivalparaiso.blogg.se

Ska göra en massa andra skoj-saker när jag är här nere, som tex att Surfa, det var typ ett år sen sist, så fårse hur mycket jag igentligen kommer ihåg...  skriver när jag får tid, nu ska jag sova. Men det är bara så skönt att befinna sig här just nu.

 



 

Kiss´nhug.


då var man äntligen Framme!

Då var man framme och dagen har bestått av att bara ta det lungt. jag är sjukt trött efter resan, men annars var den rätt behaglig.. Behöver dock sömn känner jag. Imorn ska jag arbeta med mitt projektarbete här nere, ska besöka barnhemmet, och ska mig en bättre bild av dem. allt som har med mitt projektarbete att göra kan ni följa på : www.barnenivalparaiso.blogg.se

Ska göra en massa andra skoj-saker när jag är här nere, som tex att Surfa, det var typ ett år sen sist, så fårse hur mycket jag igentligen kommer ihåg...  skriver när jag får tid, nu ska jag sova. Men det är bara så skönt att befinna sig här just nu.

 



 

Kiss´nhug.


Bye Bye Sweden, HELLO CHILE!

ja nu har jag packat klart, och det ska bli sjukt kul att komma iväg, lite nervöst så klart.. men det är väl så det ska vara. Kameran är med så ska nog väl uppdatera lite under tiden då jag befinner mig där nere.. AJa nu ska jag sova, och jag avslutar detta inlägg med, hejdå REGN, HEJ SOLEN !;)


Kiss´nhug..


game.

 #7
Kiss´nhug

yeahyeah..

Godmorgon, shit det var en tuff dag på jobbet igår, var helt slut i kroppen när jag kom hem  ca 02.15, men kul hade jag iallafall=). har köpt mig en kamera nu, WEeeI=) mer behöver jag väl inte säga:p ska iväg nu ialla fall för att fira en liten skrutt som fyller år!

ikväll blir de säkert en ute-softar-kväll, på njuta som vanligt antar jag=) får se hur de blir med det.

snart är det julafton.. men var är snön? är de nu man ska köpa julklappar haha? har inte börjat med det än, och ska ju inte fira julen här.. det blir firande i Värmen för mig!=) Chile here I come!

Kiss´nhug!

Yesbox!

då är man Hemma till verkligheten igen (kylan), men det varar bara i några dagar för snart åker jag till Chile! Jag hade en Grymt bra vecka i Gran Canaria, mycket träning + macth osv=) lite brun har jag väl blivit men, de var inte syftet med resan, har en massa bilder, men det hinner jag inte visa det nu, ska iväg och jobba nu, landade hemma i Örebro för ungefär 2 timmar sedan, o nu snart iväg till jobbet!=) det är 5 dagar innan jag åker! Längtar, jag har dock fullt upp tills dess!

www.barnenivalparaiso.blogg.se   om ni kollar in den där, förstår ni nog varför!



För er som vill se hur min vecka har varit gå då in på: www.jbelitfotboll.blogg.se där kan ni ser hur min vecka har varit!


Kissn´hugs!


RSS 2.0